samsam traiteur gerechten horeca
Branchenieuws
Advertorial

Traiteur producten voor de horeca van SAMSAM

SAMSAM, The backstage kitchen club, is leverancier van ambachtelijke producten die ze aan de horeca verbindt. Traiteur producten speciaal voor de horeca om efficiëntie en kwaliteit te waarborgen.

paprika gerecht samsamTraiteur producten gebruiken in de horeca met SAMSAM

Misschien is het nog een vreemd idee om traiteur producten te gebruiken in de horeca, maar ze kunnen je wel rendabel houden in onzekere tijden. Na de heropening van de horeca in Nederland zijn nieuwe tijden aangebroken. Creatief denken, efficiënte oplossingen en inspelen op de actualiteiten zijn belangrijker dan ooit voor de horeca.

Met een frisse blik naar de leverancierskant

SAMSAM is een jong team van enthousiaste food- en marketing professionals die met een frisse blik naar de leverancierskant van de horeca en foodservice kijken. Wij geloven dat het ook als horeca leverancier belangrijk is om mee te bewegen en in te spelen op de veranderingen die plaatsvinden. Verras je gasten, werk slim en wees vooruitstrevend, dat is waar wij voor staan en bij helpen. Nu dat horecaleveranciers zich moeten aanpassen aan de grote veranderingen in de sector, biedt SAMSAM flexibiliteit.

Zonder complexe en kostbare schakels

Sinds juni 2020 is SAMSAM actief als product leverancier, die met een nieuw businessmodel horeca- en foodservice bedrijven op maat kan bedienen. SAMSAM gelooft in het verkorten van de voedselketen en kan horeca op maat ondersteunen. Zodra duidelijk is naar welke producten de klant op zoek is, gaat SAMSAM de producten sourcen bij een van de gelieerde productiekeukens. Gewoon van keuken naar klant zonder complexe en kostbare schakels.

“Moeilijke tijden voor de horeca vragen om hogere kostenefficiëntie in de keuken. Waarom alles vanaf scratch zelf bereiden als specialistische keukens dit (dag)vers deels voor je kunnen doen?”

Efficiënte inkoop, minimale derving en kwaliteit

SAMSAM biedt deels-bereide (demi-traiteur) producten aan. Deze kunnen makkelijk en snel geserveerd worden met een minimale bezetting in de keuken. Ook is SAMSAM gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige producten voor bezorgconcepten. Wij zorgen voor een efficiënte inkoop met een minimale derving en een consistentie kwaliteit, die ervoor zorgen dat je makkelijk kunt schakelen tussen drukke en rustige momenten.

SAMSAM heeft verschillende specialistische keukens aangesloten en heeft daarom een zeer breed assortiment en kan als onafhankelijke partner met ieder horecabedrijf meedenken in food innovaties, van inspiratie tot aan calculatie. Echter één zaak staat bij ons centraal. Producten die wij verkopen moeten gemaakt worden van kwalitatief goede en verantwoorde grondstoffen en worden bereid in professionele keukens.

oprichtster samsam food traiteur gerechten

“Eigenlijk heb ik SAMSAM opgezet om in te spelen op de schaarste van keukenpersoneel, maar de coronabeperkingen hebben extra belang gegeven aan het verbeteren van de kosten efficiëntie”, aldus oprichtster Anne Stassen.

The ‘why’ van SAMSAM

  • Een jonge startup met een visie; en die kunnen we wel gebruiken aan de horeca leveranciers kant!
  • Fullservice product platform waar ambachtelijke producenten en de horeca elkaar kunnen vinden zonder belemmeringen zoals kostbaar transport en minimale volumes
  • SAMSAM biedt producten op maat aan en onderscheidt zich daarmee
  • Draagt bij aan een efficiënte inkoop met een minimale food waste en een consistentie kwaliteit
  • Denkt met de horeca mee van inspiratie tot aan calculatie; zoveel meer dan een gewone leverancier
  • Focus op producten die geschikt zijn voor bezorgconcepten; deze markt groeit in een sneltreinvaart