coronaproof nacho's
Advertorial

Creëer de perfect serve: corona-proof nacho's

Loaded nachos met verse groenten en kruiden zijn dé trend in barfood. Fijn, want je zet binnen no time een verrassend, aantrekkelijk en margerijk gerecht op tafel. Maar hoe zit het met de hygiëne? Nacho's eet je tenslotte het liefst met je handen. Kunnen we dan wel allemaal van dezelfde schaal eten? Stel je gast op zijn gemak en streef naar de perfect serve anno nu. Wij geven je 7 tips voor corona-proof nacho’s.

Tip 1: Vraag naar hun wensen

Begin altijd met vragen naar de wens van je gasten. Komen ze niet uit één huishouden? Vraag dan of ze het gerecht in een grote schaal willen hebben, of dat ze liever persoonlijke porties willen. Laat merken dat je meedenkt over extra hygiëne. 

corona-proof nacho's nacho platter

Tip 2: Serveer individuele porties

Kies niet voor een grote plank of nachopan, maar verdeel de nacho’s in aparte schaaltjes. Iets meer werk, maar voor veel gasten misschien wel een hygiënisch gevoel. Overweeg om eenpersoonsporties op de menukaart toe te voegen.

Tip 3: Verdeel een grote schaal of plank in meerdere compartimenten

Serveer je de nacho’s toch liever op een grote plank of schaal voor extra beleving? Verdeel die dan met ovenvaste schotjes in meerdere compartimenten, of gebruik hier kookringen voor. Nadat de nacho’s uit de oven komen en je de kookringen weghaalt, kun je de ruimtes tussen de porties eventueel opvullen met salade of rauwkost. Of trek een mooi lijntje van crème fraîche, guacamole of salsa tussen de porties. 

corona-proof nacho's serveren

Tip 4: Laat de gasten lekker opscheppen

Een mooie tussenweg tussen een grote schaal en individuele porties: laat de gast lekker zelf opscheppen! Serveer je loaded nachos op een grote schaal, maar bied daarbij bestek aan zodat de gast niet zijn handen hoeft te gebruiken om de nacho’s uit elkaar te halen. Zet naast de grote plank of pan ook bordjes op tafel, zodat de gast zijn zojuist buitgemaakte portie daarop kan leggen.

Tip 5: Serveer de toppings apart

Serveer de toppings in aparte schaaltjes, in plaats van door en over de nacho chips. Iets minder wow-effect misschien, maar wel hygiënischer, zeker als je kleine opscheplepeltjes bij de verschillende toppings aanbiedt. Voor extra marge kun je ook verschillende toppings per gerecht aanbieden, bijvoorbeeld vlees, vis en vega.  

corona-proof nacho's gerecht

Tip 6: Serveer DIY-nacho’s

Je kunt ook nog een stapje verder gaan en Do It Yourself-nacho’s aanbieden. Met alle ingrediënten in aparte schaaltjes - uiteraard mét opscheplepels! – kunnen je gasten hun eigen topping mixen en hun eigen loaded-nachos-gerecht creëren.

Tip 7: Geef er hygiënische doekjes bij

Hoe je je nacho’s ook aanbiedt: hygiënische doekjes erbij serveren is altijd een goed idee. Ideaal voor als je gasten jouw nacho’s zó lekker vinden dat ze hun vingers erbij aflikken!

Wil je meer tips en inspiratie om de allerlekkerste loaded nachos te serveren? Download dan het receptenboek. Boordevol lekkere nachorecepten én tips om een goede marge te maken op dit trendy gerecht.

download receptenboek

NO FORKS

by Santa Maria

Lees meer over Santa Maria