vakbeurzen
Branchenieuws

Horecava, Gastvrij, BBB: dit zijn de plannen

De coronacrisis zorgt voor een hoop veranderingen, ook voor de invulling van de bekende vakbeurzen. Wat gaan de Horecava, BBB en Gastvrij Rotterdam komende editie doen? We vragen het aan de drie beursmanagers.
 

Tekst: redactie Entree Magazine

Gastvrij Rotterdam
Beursmanager Robert Melaard: "Gastvrij Rotterdam 2020 is op verzoek van en in nauw overleg met veel leveranciers, founding partners, branchepartners en andere stakeholders doorgeschoven naar 2021. Gelet op de onzekere ontwikkelingen rondom het coronavirus is het volgens de organisatie ook niet verantwoord om in de komende weken ruim vijfhonderd exposanten en meer dan zestienduizend vakbezoekers in drie dagen in vijf beurshallen samen te brengen. Ook al zou de helft van het aantal exposanten en bezoekers kunnen komen, dan nog is dat in september geen realistisch en verantwoord scenario voor een horecavakbeurs.

Op 22 september zal wel, binnen de geldende richtlijnen, een netwerkbijeenkomst worden georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Toegang voor deze bijeenkomst is op uitnodiging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van Gastvrij Rotterdam via info@gastvrij-rotterdam.nl. Veel exposanten hebben hun eerdere inschrijving voor 2020 inmiddels herbevestigd voor Gastvrij Rotterdam 2021."
Gastvrij Rotterdam 2021, 20 t/m 22 september 2021 

BBB
De 66e editie van de BBB gaat door en vindt zoals gepland plaats van 12 t/m 14 oktober 2020 in MECC Maastricht. Wel helemaal coronaproof, volgens de richtlijnen van een nieuw protocol van MECC. Hiervoor is een speciaal COVID-19 projectteam samengesteld. Tijdens beurzen en corporate events in MECC mag er één persoon per tien vierkante meter aanwezig zijn. Tijdens congressen en vergaderingen gaat het om één persoon per vijf vierkante meter. Verder is toegang alleen geldig na voorregistratie en wordt er gewerkt met tijdvakken. 

Beursmanager Silvie Slachter: "Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit. Tijdens het driedaagse congres gaan inspirerende topondernemers en bestuurders uit verschillende horecasectoren met elkaar in gesprek middels thematische paneldiscussies. Zij delen zij hun ervaringen en toekomstvisie en beantwoorden vragen die leven bij de aanwezige horecaprofessionals. De BBB Horeca Summit is een initiatief om de horecaondernemers en toeleveranciers ook na de coronacrisis overeind te houden, ze van het juiste advies te voorzien en met de juiste spirit weer verder op te weg helpen." 
BBB, 12 t/m 14 oktober 2020

Horecava
Beursdirector Carlijn Groen-Wijnmalen: “De Horecava gaat volgend jaar in januari door. Vrijdag 31 juli komen wij naar buiten met onze plannen.” De Horecava trok dit jaar 75.000 bezoekers naar de RAI in Amsterdam.
Horecava, 11 januari t/m 14 januari 2021

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom deze beurzen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!