Foto (deels) Guy Houben

[Fotoalbum] The Dutch, Maastricht

Een vette knipoog naar de jaren ’80: dat is de beste omschrijving van het opvallende interieur van het nieuwe hotel The Dutch in Maastricht. “Gasten gaan terug naar het discotijdperk.”

Tekst: Iris Kranenburg

Wie The Dutch binnenstapt kan niet om de gedurfde kleurenmix van roze, groen, blauw en geel heen. Mede-eigenaar Christophe Beaumont: “Typisch kleuren die je veel zag in de jaren ’80. Vrolijk, opvallend en gek. Maar het kleurgebruik is niet de enige verwijzing naar deze periode. Kijk maar eens in een aantal van onze grotere kamers, waar bijvoorbeeld een ronddraaiende discobol met verlichting boven het bad hangt. Een echte eyecatcher.” Trots wijst hij in kamer 55 naar de glitterbol, terwijl ‘Let’s groove’ van Earth, Wind & Fire en ‘Fire’ van The Pointer Sisters uit de speakers in de badkamer - gesitueerd midden in de kamer - klinken. “Ik ben zó blij dat we dit hebben gedaan. Gasten die de deur van deze kamer openen, zijn echt verrast.”

Verrassen
En verrassen is precies een van de uitgangspunten van The Dutch, vult zijn broer en eveneens mede-eigenaar Jean-Marc Beaumont aan. “Zo liggen in de kamers bijvoorbeeld gratis breakfast bags. Gasten geven hierop aan hoe laat ze hun ontbijt willen krijgen. Wij zorgen er dan voor dat er een gevuld tasje op het juiste tijdstip aan de deur hangt.” Betekent dit dat er geen ontbijtzaal in het hotel is? “Klopt. Hiermee willen we gasten ook stimuleren om leuke bakkertjes of andere ontbijtgelegenheden in de buurt te verkennen.” Nog een verrassing is dat gasten gratis mogen gebruikmaken van de minibar en in de hang-out, een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond, ligt fruit en staat een koffiemachine.

Hotel Beaumont
De 2 broers openden The Dutch deze zomer. Het pand met 49 kamers was voorheen een dependance van hotel Beaumont. Christophe Beaumont: “Dat is al 104 jaar een familiehotel en wij zijn de vierde generatie die dit runt. Wij wilden echter ook graag nog een eigentijds hotel opzetten, want daarvan heeft Maastricht er te weinig. En de dependance was aan vervanging toe, dus we hoefden niet lang naar een geschikte locatie te zoeken.”

Vrienden, kennissen en kenners konden een jaar lang in een speciale conceptkamer van The Dutch slapen. “De feedback die we kregen verwerkten we volledig in het uiteindelijke plan. Uiteindelijk waren we ruim een jaar bezig met de grootschalige verbouwing. Een behoorlijke uitdaging met een pand uit 1904.”

Flamingo Friday
Maar de uitdaging is volbracht en de 2 zijn trots op het resultaat. Jean-Marc Beaumont: “Niet alleen het hotel, de hang-out en onze kleine binnenplaats met een grote gorilla en krokodil zijn populair. Ook de roze bar naast de receptie, gedecoreerd met flamingo’s, is dat. Om hier locals naartoe te trekken organiseren we één keer per maand de borrel Flamingo Friday. Erg gezellig, want een feestje bouwen kunnen we hier in het zuiden wel!”
HotelTheDutch.com
Interieur: Chantal Cornelussen/Talco interieur&advies
Ontwerp: Tim Reiters/Ontwerpbureau Reiters

Reacties

Reactie toevoegen