Foto Ewout Huibers

[Fotoalbum] Zoku, Amsterdam

Eind mei openden de deuren van Zoku in Amsterdam. Initiatiefnemers van het vernieuwende hotelconcept aan de Weesperstraat zijn Hans Meyer en Marc Jongerius.

In een eerder uitgebreid artikel in Entree liet Meyer weten dat Zoku een combinatie is van een kantoor en een huis, met de dienstverlening van een hotel en de dynamiek van een gezellige buurt. Meyer: "Onze doelgroep verblijft van 5 nachten tot 3 maanden en we gaan uit van een gemiddelde verblijfsduur van ongeveer 10 nachten. Het gaat dus om een long stay-concept."

Stijlvol en ruimtelijk
Hij vervolgt: "Zoku wordt in een bestaand gebouw gerealiseerd. De lofts geven een stijlvol en ruimtelijk gevoel met een volledig uitgeruste keuken, diverse ruime opslagruimten, een nis met kantoorbenodigdheden en een verhoogde slaapruimte. Die is met een uitschuifbare trap bereikbaar." Zoku heeft 133 Zoku-Lofts plus 500 vierkante meter aan gemeenschappelijke ruimtes. De prijzen liggen rond de 140 euro per nacht. Hoe langer iemand blijft in een Zoku Loft, hoe lager de prijs per nacht is. Jongerius en Meyer streven naar een snelle uitrol van Zoku's in de meest creatieve steden over de hele wereld. "Het doel is om een internationaal, offline Zoku-netwerk te creëren.”
livezoku.com

Photo: Ewout Huibers
Design: concrete
Project team: Rob Wagemans, Maarten de Geus, Ulrike Lehner, Ayca Dogan, Bart de Beer, Murk Wymenga, Sofie Ruytenberg, Femke Zumbrink, Cathelijne Vreugdenhil, Matthijs Hombergen, Jolijn Vonk, Jeroen Vester
Architect building: Mulder Blauw
Concept development: Zoku

Reacties

Reactie toevoegen