Branchenieuws

Sobecki over zijn nieuwe restaurant Tribeca

Sterrenchef Jan Sobecki en zijn vrouw Claudia openen medio augustus hun nieuwe restaurant Tribeca in Heeze. Wat wordt het voor restaurant en hebben ze sterambities? Entree gaat in gesprek met Jan Sobecki.

Tekst: Britt van Os

Gisteren is bekend geworden dat Nico en Sonja Boreas per 23 juli gaan stoppen met hun 2-sterrenrestaurant Boreas in Heeze. Sterrenchef Jan Sobecki en zijn vrouw, nu beiden nog werkzaam bij Chapeau** in Bloemendaal, gaan hun nieuwe restaurant beginnen in het voormalige pand van Boreas. Op donderdag 30 juni stopt Sobecki bij Chapeau** om zich volledig te kunnen focussen op zijn nieuwe project. “Ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk mijn eigen keuken heb en ik naast het bordje, ook de setting en het sfeerbeeld van het restaurant mag bepalen”, vertelt de enthousiaste Sobecki tegen Entree.

Mondiale smaken
Tribeca wordt dus de naam van hun restaurant en het verwijst naar een wijk die gelegen is in New York waar Sobecki ruim 3,5 jaar werkzaam was. “Het is een hele opgave om een naam te verzinnen voor je restaurant. Maar toch waren we er snel over uit dat dit de naam moest worden. In deze wijk heb ik zoveel inspiratie opgedaan en bovendien vonden wij de klassieke uitspraak van de naam toepasselijk”, vervolgt Sobecki. In Tribeca proeven we volgens Sobecki straks niet alleen invloeden uit New York, maar ook Italiaanse, Chinese, Arabische en Joodse. “Kortom, een mondiaal smakenpalet en niet alleen streekgebonden.” Sobecki gaat straks zelf iedere dag in de keuken staan en is nog bezig met de werving en selectie van een sous-chef. Bij Tribeca kunnen gasten straks voor zowel een menu, als voor à la carte kiezen. “Ik wil dat gasten straks zelf hun avond creëren. We serveren gerechten met seizoensgebonden producten. In het voorjaar doen we straks wat meer met groenten dan in de wintermaanden bijvoorbeeld.”

Kinderziektes
Sobecki kookte dus op een 2-sterrenniveau bij Chapeau en ook in Boreas werd op dat zelfde niveau gekookt. Ligt de lat nu niet extreem hoog? “Dat ligt ‘ie zeker. Ik ben me er dan ook van bewust dat het vergrootglas er straks op ligt. Ik ben Nico en Sonja heel erg dankbaar dat ze zo’n geweldig platform hebben neergezet de afgelopen 15 jaar. Natuurlijk is het een uitdaging om hun succes te evenaren of om in de buurt te komen. Het is niet niks. We hopen gewoon dat we na die kinderziektes op niveau komen.” En goed personeel speelt daar een belangrijke rol in volgens Sobecki. Daarnaast gaat Tribeca voorlopig nog niet open met de lunch om de volledige focus te kunnen leggen op diner. “We gaan rustig aan beginnen en als alles goed gaat en alle kinderziektes eruit zijn, willen we groeien.”

Interieur
En wat voor uitstraling krijgt Tribeca? “Er hoeft gelukkig niet heel veel te gebeuren, want het is een prachtig onderhouden restaurant. We willen het natuurlijk wel personaliseren, dus zo gaan we met aardse tinten en hout werken. We houden van een moderne en klassieke stijl dus dat is straks zeker terug te zien in het interieur.” En om dat te realiseren werken ze straks samen met een creatieve team bestaande uit Spielerei, Atelier Boetzkes, OddOne en Kipp Schilderwerken.

Michelin
Jan en Claudia Sobecki hebben ambities voor een vol restaurant en kwalitatief koken met hoogstaande producten. “Als dat beloond wordt met Michelin dan zijn we natuurlijk enorm trots, maar we zijn ons zeker bewust van het feit dat we eerst rustig moeten starten. Het is een nieuwe omgeving met nieuw personeel en daarnaast komt het ondernemerschap op ons af. We hopen dat we straks het niveau neer kunnen zetten van Chapeau**.”  

Reserveren
Vandaag komt de website van Tribeca online en vanaf dat moment start het werven van personeel met behulp van teasers en video´s. Ook kunnen gasten vanaf dat moment al reserveren. 

Op de foto: Jan Sobecki en zijn vrouw Claudia.

Gerelateerd nieuws

Reacties

afbeelding van Coppens Eddy

Beste, veel sukses met U zaak. Wij leerden jullie kennen in Chapeau in Bloemendaal.
Claudia vertelde met veel passie, over de toekomst van de zaak.
Wij komen zeker langs, tot dan.
Gaby, Eddy

afbeelding van M.van Gelder

Veel succes Wij komen graag een keertje eten.waar kan ik het menu vinden op internet?

afbeelding van P.J.W. Blom

Ben zeer benieuwd in jullie nieuwe restaurant hier in Heeze en ontvang jullie informatie met belangstelling.

Reactie toevoegen