Branchenieuws

Sterchef Soenil Bahadoer schrijft eigen boek

Soenil Bahadoer, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Lindehof in Nuenen (*), heeft een boek geschreven over zijn leven.

De titel van het boek is 'Soenil. Patron Cuisinier De Lindehof Nuenen'. Het vertelt het verhaal van een Surinaams jongetje van eenvoudige komaf dat uitgroeit tot een succesvolle ondernemer.

Bahadoer beschrijft zijn passie voor het koken, zijn bronnen van inspiratie en de producten waarmee hij werkt. De chef-kok staat bekend om zijn keuken waarin hij de smaken van zijn Surinaams-Hindoestaanse cultuur op eigen wijze samenbrengt met die van de Franse keuken.

Voorbeeld
De chef-kok uit Nuenen wil met zijn verhaal ook graag een voorbeeld zijn voor de jonge generatie koks. Hij toont aan dat het mogelijk is om met heel hard werken en grote gedrevenheid dromen waar te kunnen maken.

Daarnaast wil hij laten zien dat een andere, culturele afkomst een meerwaarde kan zijn. "Door je roots te koesteren en te gebruiken kun je een heel eigen stempel op je werk drukken en echt onderscheidend zijn", is zijn mening.

Geheimen
In het boek deelt Bahadoer ook een aantal van zijn keukengeheimen zoals bijzondere kruiden en dingen uit de Hindoestaanse keuken van zijn moeder. Het boek is verkrijgbaar vanaf vrijdag 26 november 2010 bij het restaurant zelf of via info@freelanceteam.nl.

Boekinformatie
'Soenil. Patron Cuisinier De Lindehof Nuenen'. Auteur: Soenil Bahadoer/Edith van Zalinge. ISBN: 9789491107016. Prijs: 49,50 euro.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

Reacties

Reactie toevoegen