Erik van Loo
Advertorial

[Video] Erik van Loo van Parkheuvel**

Bon Chef! is een 5-delige videoserie van Big Green Egg met sterrenchefs in de hoofdrol. Bekijk hier de eerste aflevering met Erik van Loo van Parkheuvel** die vandaag in premiere is gegaan. 

Big Green Egg staat voor kwaliteit en wil de next generation chefs inspireren met mooie streek- en seizoensproducten en verschillende technieken, om hun eigen signature te kunnen ontwikkelen. Terug naar de ambacht! Daarom werd kennis en kracht gebundeld met die van Nederlandse sterrenchefs en ontstond: Bon Chef! Een YouTube serie waarin Big Green Egg’s Executive Chef én SVH Meesterkok Michel Lambermon verschillende sterrenchefs opzoekt om te laten zien dat het vak een ambacht is dat niet verloren mag gaan.

Van oorsprong naar toekomst
We eten producten, wanneer we er zin in hebben. Natuurlijk ligt de voorkeur bij kwaliteit, maar ‘voor een dubbeltje op de eerste rij’ houden we ook van. En dat zet een chef onder druk. Jonge chefs voelen zich daarom steeds vaker genoodzaakt om met geprepareerde producten te werken, want dat scheelt tijd en dus geld. Gevolg hiervan is dat ze een belangrijk deel van de basis missen die ze later kan onderscheiden van de rest. Met de serie Bon Chef! hoopt Big Green Egg samen met diverse sterrenchefs de jonge garde te inspireren. Om ze enthousiast te maken voor de mooie streekproducten die Nederland rijk is, en te streven naar heerlijke en eerlijke gerechten.

Aflevering 1 van Bon Chef!
In de eerste aflevering gaat Michel Lambermon op bezoek bij chef Erik van Loo. Ze gaan op bezoek bij de ‘Rotterdamse soja-boys’ van Tomasu die soja van wereldklasse maken. Gewoon in Rotterdam. Om deze vervolgens te gebruiken in een signature dish met Hollands MRIJ-rund. In de volgende afleveringen zien we Martin Kruithof van De Lindenhof**, René Brienen van Brienen aan de Maas*, Jonnie Boer van de De Librije***, Dick Middelweerd van de De Treeswijkhoeve**. 

Bekijk hier de eerste aflevering met Erik van Loo van Parkheuvel**

 

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen