wijn en spijs combineren cursus
Branchenieuws

Online wijn en spijs cursus: leren combineren

De horecasector ligt voor de tweede keer bijna volledig stil. Bij het Haarlemse familiebedrijf WijnSpijs.nl lanceerden ze midden in de corona uitbraak de WijnSpijs Academy: een online videoplatform voor culinaire videocursussen. Het ontwikkelen van een basiscursus gericht op het (her)ontdekken van de persoonlijke (wijn)smaak leek een logische eerste stap. De lancering van de tweede cursus liet niet lang op zich wachten: wijn en spijs combineren. 

wijn en spijs cursusWijn en spijs

De tweede online videocursus gaat in op de perfecte wijn en spijs combinaties. Samen met Miele Nederland en Wijnkoperij De Bruijn ontwikkelde Laura Lemmers de tweede online cursus: Wijn en spijs, combineren kun je leren. De cursus gaat over het combineren van wijnen met eten, de wijnen uit de cursus worden thuisgestuurd. Marketing Directeur, Patricia Slootjes, van Miele Nederland is blij met de samenwerking, “Koken wordt de kookliefhebber eenvoudig gemaakt met Miele apparatuur, het combineren van eten en wijn leert Laura je in deze cursus. De cursus biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hoogwaardige kennis over het combineren van eten en drinken op te doen. Laura weet samen met chef Aart op een luchtige en prettige manier de kennis en dynamiek van het proeven en het combineren van wijn en spijs over te brengen."

Laura geeft aan dat de cursus gaat over "het toegankelijk maken van de Bourgondische lifestyle voor alle Nederlanders, kwaliteitsproducten, mooie smaken, goede wijnen en leren over perfecte wijn-spijs combinaties."

Geen WijnSpijs Wandelingen door lock-down

Wouter Dijkstra (38), eigenaar van WijnSpijs.nl geeft aan dat 80% van hun businessmodel wegviel door de lockdowns. WijnSpijs.nl is groot geworden door de WijnSpijs Wandelingen door 80 steden in Nederland en België. “We zijn intern het gesprek aangegaan en demonstreerden op het Malieveld voor een goed corona-steunpakket. Investeren in goed personeel, het aangaan van partnerships en nieuwe online concepten ontwikkelen waren de volgende stappen. En dat is vooralsnog allemaal gelukt”

Oudste wijnhandel van Nederland

Mede-eigenaar van De Bruijn Wijnkopers, Marianne de Bruijn gaat met haar tijd mee. “We bestaan sinds 1772 en door de eeuwen heen is De Bruijn wijnkopers relevant gebleven, innoveren is de enige manier om te blijven bestaan. De samenwerking met de WijnSpijs Academy is een voorbeeld van een innovatieve samenwerking omdat de cursus zorgt dat wij met onze wijnen een nieuwe doelgroep aanboren."

De Nederlandse eetcultuur

Koken en eten is voor Nederlanders steeds belangrijker geworden. Bij goede wijnen horen ook perfect bereide gerechten. Met de kennis uit de online cursus, de 6 wijnen die worden thuisgestuurd en de keukenapparatuur van Miele kan iedereen de perfecte wijn en spijs combinatie op tafel zetten. Met unieke innovatieve functies en slimme automatische programma’s van de Miele apparatuur is het voor iedereen mogelijk een goede thuischef te worden. Door de culinaire kennis van Miele chef Aart en gebruik van Miele apparatuur ligt perfectie voor iedereen binnen handbereik.