herfst specials mathieu teisseire
Advertorial

Proef het najaar met Mathieu Teisseire siroop

De herfst is in aantocht. Dat vraagt ook om een aanpassing van de kaart met warme dranken. Verras jouw gasten dit najaar en serveer specials die passen bij dit seizoen én inhaken op serveertrends. Door de elementen geur, smaak en presentatie op elkaar af te stemmen, creëer je in een handomdraai een smaakvolle herfstige koffie-of theevariatie met de siropen van Mathieu Teisseire.

Het belang van geur en smaak

Smaak en geur spelen een cruciale rol bij de smaakbeleving. Presentatie van de special in een catchy glaswerk mag ook niet onderschat worden. Deze drie elementen moeten kloppen, wil je jouw gasten tot trouwe fans maken. Dat vraagt om kennis, kwaliteit en vakmanschap.

Weet je dat zeventig procent van wat we proeven wordt bepaald door geur? Wanneer je kaneel proeft zónder te ruiken, heeft het geen smaak.

Probeer maar eens uit: doe een beetje kaneel op een theelepel, knijp je neus dicht en proef. Het is net alsof je een hap droog stof in je mond hebt. Kaneel moet het dus echt van de geur hebben. Dat is ook wat jouw drankjes onderscheidend maakt.

Gespecialiseerd in geur-en smaakontwikkeling

Mathieu Teisseire heeft zich gespecialiseerd in de geur-en smaakontwikkeling van siropen. De kennis en ervaring die Mathieu Teisseire in 300 jaar heeft opgedaan, proef je terug in de kwaliteit van de siropen. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire ruim 60 verschillende siropen in het assortiment, waarvan de smaak zo dicht mogelijk bij de echte smaak van de ingrediënten ligt.

De juiste balans in geur en volheid vormen samen prachtige smaken.

Presentatie is de sleutel tot succes

De juiste combinatie van geur en smaak zorgt voor een feest op de smaakpapillen. Voor dewow-factor serveer je de special in onderscheidend glaswerk met passende garnering. Qua werk vraagt dit dezelfde inspanning, qua presentatie van je dranken ben je meer onderscheidend.

Wanneer geur, smaak en presentatie samen kloppen dan verkoopt de koffie-of theespecial zichzelf en creëer je iets waarvoor de gast graag bij jou terugkomt: van een Cinnamon Latte om de dag mee te starten tot een krachtige Cinnamon Espresso Martini in de avond.

Top 3 smaakvolle koffierecepturen met herfstsmaken

Typische herfstsmaken zijn: sterk kruidige kaneel, appel, peer, vanille en hazelnoten. Onderstaande drie smaakvolle koffierecepten zijn gebaseerd op herfstsmaken. Probeer het en laat je verrassen. De recepten zijn een mooie aanvulling op jouw drankenkaart.

1. Hazelnoot Latte

De zachte en subtiele smaak van geroosterde hazelnoten zorgt, samen met fijne pralinesmaak, voor een perfecte zoetheid. Ideaal voor zowel koude als warme creaties.

Ingrediënten:

 • 20 ml Mathieu Teisseire Hazelnut
 • 150 ml melk
 • 1 espresso

Glas:Latte glas

Bereiding:

 1. Schenk de siroop in een latte glas
 2. Stoom de melk op in een opschuimkannetje
 3. Schenk het mengsel in het glas
 4. Schenk als laatste de warme espresso er overheen

2. Fruity Choco Milkshake

Een smaakvolle banaan milkshake vol met donkere cacaosmaken, licht gezoet met pralinesmaak en met een klein beetje vanille.

Ingrediënten:

 • 10 ml Mathieu Teisseire Banana
 • 5 ml Mathieu Teisseire Caramel
 • 5 ml Mathieu Teisseire Cinnamon
 • 20 ml Mathieu Teisseire Chocolat
 • 160 ml koude melk
 • IJsblokjes

Glas: Longdrinkglas

Bereiding:

 1. Blender alle ingrediënten op hoge snelheid totdat je crushed ice hebt
 2. Serveer in een longdrink glas

3. Cinnamon Espressomartinicinnamon espresso martini mathieu teisseire

Een elegante maar complexe cocktail: houtachtig, een sterk kruidige kaneelaroma en tonenvan kruidnagel.

Ingrediënten

 • 10 ml Mathieu Teisseire Cinnamon
 • 40 ml Vodka
 • 1 espresso
 • 20 ml koffie likeur

Glas: Martiniglas

Bereiding:

 1. Shake het geheel met veel ijs
 2. Schenk door een zeef in een voorgekoeld martiniglas
 3. Garneer met 3 koffieboontjes

Gratis proefpakket naar keuze van Mathieu Teisseire

Mathieu Teisseire laat jou graag kennis maken met de seizoensmaken, zodat je zelf kunt ervaren dat ze smaakvol en eenvoudig toepasbaar zijn. Vraag daarom een gratis proefpakket aan bestaande uit een smaak siroop.

De Siropen van Mathieu Teisseire zijn gemaakt van pure ingrediënten en hebben een unieke receptuur met 2 soorten natuurlijke suikers. Dat proef je. Elke fles siroop staat vooreindeloos veel variaties; van homemade lemonades, cocktails, mocktails tot koffie en thee variaties.

Heb jij een horecazaak en wil jij de smaken van Mathieu Teisseire proberen?

Bestel een GRATIS proefpakket t.w.v. €20, bestaande uit: 1 smaak siroop, een doseringspompje, een receptkaart en een menukaart.

Vraag hier je gratis proefpakket aan!

Probeer het uit en laat je verrassen. Inspiratie, demo’s en recepten vind je op de website van Mathieu Teisseire.

Lees meer over Mathieu Teisseire