Branchenieuws

Ron Blaauw opent derde Gastrobar

Ron Blaauw opent binnenkort zijn derde Gastrobar in Ouderkerk aan de Amstel, waar hij Indonesische signatuur laat zien.

Dat vertelt Blaauw vrijdag 29 januari tegen Het Parool. Blaauw heeft voormalig restaurant ’t Deurtje in Ouderkerk aan de Amstel overgenomen. Onlangs zijn er 3 van de 6 restaurants aan de Amstelzijde gesloten. “'Het ging me aan het hart hoezeer de strip, zoals we de Amstelzijde hier noemen, teloorging”, zegt Blaauw. “Het was allemaal niet zo spannend meer: de zaken die er nog zaten, deden allemaal een beetje hetzelfde.”

Gastrobar's
De sterrenchef leverde in 2012 zijn Michelinsterren in en ging verder met een simpeler en betaalbaarder concept: Ron Gastrobar. Halverwege vorig jaar opende hij Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat en naar verwachting opent dit jaar Gastrobar Indo. De exacte datum is nog niet bekend. "Het hangt helemaal af van de staat van de keuken en hoe veel we nog moeten opknappen in het restaurant', zegt Blaauw.

Dezelfde formule
Agus Germawan gaat de scepter zwaaien over de keuken van Gastrobar Indo. Volgens Blaauw heeft zijn nieuwe restaurant dezelfde formule als zijn andere gastrobar’s, maar dan met zowel Indische rijsttafelgerechten als Balinees-streedfood.
Blaauw laat ook weten dat er ondertussen  al plannen zijn voor een vierde Ron Gastrobar in de stad, maar daar wil hij verder nog niets over kwijt.

Reacties

Reactie toevoegen