Foto Sjoerd van der Hucht

[Fotoalbum] More-Itz, Drimmelen

Het Zwitserse St. Moritz, maar dan in Noord-Brabant.  Dat is More-Itz in Drimmelen, een kruising tussen een strandpaviljoen en wintersportchalet.

Tekst Rianne Snijder

Geen besneeuwde bergtoppen zoals in inspiratiebron St. Moritz, maar wel een magnifiek uitzicht op de rivier de Amer en de jachthaven van Drimmelen. In de kom van de snelwegen A27, A59 en A16 en het grote natuurgebied de Biesbosch, opende in februari More-Itz, een kruising tussen een strandpaviljoen en wintersportchalet. Het is het nieuwste project van investeerder Thomas Langerwerf en zijn compagnon Myra Meijer. Het restaurant heeft 2 verdiepingen met ruimte voor 570 couverts, een buitenkeuken, 2 buitenbars, dj-booths en een trouwprieel met uitzicht over de haven. Het terras is deels overkapt en is daardoor zowel in de winter als zomer aantrekkelijk. Langerwerf: “We durven te wedden dat het in beide seizoenen evenzo gezellig is. Als veel strandtenten sluiten is ons zoetwaterpaviljoen juist open. More-Itz is sowieso 365 dagen per jaar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geopend.”

St. Moritz
Langerwerf vindt dat in de horeca vaak wordt vergeten dat het om beleving draait. “More-Itz is echter geënt op het Zwitserse St. Moritz en dat zie je echt terug in het interieur. Van het hout en de afbeeldingen van het wintersportgebied tot de grote lampen in het restaurant die gemaakt zijn van geweien. De beste omschrijving voor dit project? Een mondaine après-skihut met het mooiste terras van Nederland. We willen ook echt met de ranglijstjes mee gaan doen.”

Om de beleving compleet te maken heeft More-Itz een eigen bier op de tap en zijn alle meubelen en accessoires - van de plaids en koeienhuiden tot de tafels en stoelen - te koop in de bijbehorende winkel, pal naast de ingang. Verder is de keuken de hele dag geopend en werken de koks zoveel mogelijk met lokale producten. Op de kaart staan onder meer producten van een lokale slager die zelf ook boer is en een vishandelaar die zelf nog vist. Eerlijke en pure producten, én veel fingerfood. “Voor ieder wat wils en de hele dag door.”

Itz More Bizz
More-Itz richt zich niet op een bepaalde doelgroep. Wél maakte Langerwerf zijn restaurant extra aantrekkelijk voor de zakelijke markt door businessclub Itz More Bizz in het leven te roepen. Op de eerste verdieping is zodoende ruimte voor meetings, onder andere in de boardroom, en in het hele restaurant kunnen zakelijke gasten gemakkelijk hun laptop inpluggen. “Bijna elke tafel heeft wel een stopcontact en er is een vuistdikke glasvezelkabel aangelegd, waardoor het draadloze internet razendsnel is.”
Verder mikt de van oorsprong Rotterdamse ondernemer op lokale gasten, toeristen en stellen met en zonder kinderen. Voor de kleine gasten liet hij overigens iets bijzonders ontwikkelen: een online kidsplaza. “Gasten moeten hier de hele dag kunnen zitten, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, en dan is een beetje afleiding voor de kinderen soms prettig. Aan de andere kant van de pier is een speeltuin, maar kinderen kunnen ook spelletjes spelen op de iPad of smartphone. Deze zijn gebaseerd op de bevers en zeearenden die in de Biesbosch leven.”

More-Itz.nl
Architectuur: Evert Pronk/Bint Architecten
Interieur: Concours Projectbouw, Myra Meijer
Licht en geluid: DEP/Sam Anders