Foto Mark Kuipers

[Fotoalbum] Welgelegen, Groenlo

Groenlo? Grote kans dat u er nog nooit bent geweest, maar dankzij het onlangs geopende Welgelegen is het nu meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het stadje in de Achterhoek.

In een oude villa in Groenlo openden Wiljon Wellink en zijn vrouw Claudia onlangs Welgelegen, stadscafé en boothuis. Al 8 jaar geleden redde het echtpaar, dat een fabriek voor tankwagens runt in dezelfde plaats, het pand van de sloop. Na een fikse restauratie en 14 maanden durende verbouwing, is een horecagelegenheid gecreëerd die zijn weerga niet kent.

Pleisterplaats
“Welgelegen vervult veel behoeftes”, vertelt Claudia Wellink. “Iedere dag vanaf 10 uur ’s morgens zijn onze gasten welkom, wat met name erg fijn is voor de mensen die hier komen voor een zakenlunch. Het restaurant groeide de afgelopen maanden al uit tot een pleisterplaats waar jong en oud welkom is op het moderne terras en in de sfeervolle, oude villa omgeven door de weelderige tuin. Groenten en kruiden komen uit de eigen kas, die met veel liefde wordt verzorgd door een aantal gepensioneerde stadsgenoten.”
Op de plek van Welgelegen zat altijd al horeca. “Gasten die langskomen delen graag de herinneringen die ze aan deze plek hebben. Dat is heel leuk”, vertelt bedrijfsleider Pim Ansink. “We merken dat Welgelegen echt een plek is geworden waar mensen heel graag komen. We hebben gasten uit het hele land, die dan vaak de hele dag blijven. Er is hier ook zoveel te zien en doen. De stadsgracht die om Groenlo ligt is onlangs verbreed; die gracht en Welgelegen versterken elkaar nu. Het boothuis is een bijzondere trouwlocatie die direct aan het water ligt. Hier liggen ook de fluisterbootjes (bootjes die door de natuur varen, red.) afgemeerd.”

4 seizoenen 
Verantwoordelijk voor het interieur zijn Marjolein Bangma en Tessa Vos van concept- en ontwerpbureau Pubblik&Vos uit Amsterdam. In nauwe samenwerking met de 2 eigenaren zetten zij in de 4 ruimtes die Welgelegen rijk is een warme sfeer neer, met als basis: 4 seizoenen in 1 dag. Dit ook vanwege de 4 verschillende onderdelen die Welgelegen kent: de villa, serre, tuin met kas en het boothuis. Maar ook vanwege de historie en de herinneringen die veel mensen aan deze plek hebben. Vos: "Van zonnige momenten met strakblauwe luchten, en herfstbuien of temperaturen onder 0, tot alles daartussenin. Want ook het leven kent seizoenen, en die mogen en kunnen bij Welgelegen allemaal worden gevierd."

Bordspel 
Een specifieke doelgroep heeft Welgelegen niet voor ogen. Claudia Wellink: “We zijn net een gezelschapsspel: voor 8 tot 88 jaar. En dat klopt natuurlijk ook weer niet helemaal, want jongere of oudere gasten zijn hier eveneens welkom."

Reacties

Reactie toevoegen